امروز یکشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۷
۱۰:۲۵:۴۸ - دوشنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۷
گزارش ویژه/
استاندار گیلان از چایکاران عذرخواهی کند/ سکوت نمایندگان مجلس پذیرفتنی نیست/ چای ایرانی ارگانیک ترین چای در جهان
سخنان غیرکارشناسی استاندار گیلان سبب ناراحتی چایکارانی شده که چای ارگانیک و عاری از مواد شیمیایی تولید می‌کنند.

به گزارش گیلانستان، اکثر چای های ایرانی عاری از مواد شیمیایی تولید می شوند و محصولی ارگانیک و بدون سم و ضرر می باشند اما در عوض چای های خارجی با اضافه کردن مواد اسانس دار و شیمیایی توانسته اند جای خود را در بازار داخل ایران باز کنند وباعث شود روز به روز از تولید و صادرات چای ایرانی کاسته شود.

مصطفی سالاری استاندار جوان گیلان در سخنانی در کمیته چای استان گیلان که روابط عمومی استانداری آن را منتشر کرده است گفته: بررسی کنید تفاوت چای داخلی با چای وارداتی که غالباً طرفدار بیشتری دارد چیست؟ باید فاصله را کاهش داده و تفاوت راکم کنیم.

وی ادامه داد: باید جلوی رانت را بگیریم؛ کارخانه‌دار و چایکار دارای منافع مشترک هستند، انتظار می‌رود حساس‌تر عمل کنند و  ارائه راهکار دهند؛ باید تخصصی صحبت کنیم؛ نمی‌خواهیم کسی را مقصر معرفی کنیم.

نماینده عالی دولت در استان با تأکید بر لزوم در نظر گرفتن ذائقه مردم به عنوان مصرف کننده، بیان کرد: برای پویایی صنعت چای نیازمند کمک همه اقشار به خصوص بخش خصوصی و دست‌اندرکاران این حوزه هستیم.

سخنان غیرکارشناسی استاندار گیلان سبب ناراحتی چایکارانی شده که چای ارگانیک و عاری از مواد شیمیایی تولید می‌کنند.

 

*استاندار گیلان از چایکاران عذرخواهی کند

یوسف‌زاده از چایکاران لاهیجانی در گفت‌وگو با خبرنگار اکونیوز اظهار کرد: سخنان استاندار گیلان در کمیته چای غیرکارشناسی بود و باید از چایکاران عذرخواهی شود.

وی با بیان اینکه استاندار بجای تبلیغ چای خارجی در نشست استانداری در خصوص بیماری‌های ناشی از مصرف چای اسانس دار خارجی سخن بگوید، افزود: انتظار داشتیم استاندار گیلان از وزارت بهداشت بخواهد تا مضرات چای اسانس دار را برای مردم تبیین کند.

این چایکار گفت: پیشنهاد می‌کنیم استاندار گیلان از بیان چنین سخنان غیرکارشناسانه حتی در قالب سئوال پرهیز کند چراکه معیشت هزاران خانوار چایکار را نشنه گرفته است.

 

*مجمع نمایندگان به استاندار گیلان تذکر دهد

علیوند از روستاییان رودسری نیز به خبرنگار اکونیوز گفت: چای ایرانی که در شمال تولید می‌شود چایی به دور از افزودنی‌های شیمیایی است.

وی با بیان اینکه چای اسانس‌دار خارجی که به خورد مردم داده می‌شود اغلب ترکیبی از چای سنواتی و مقداری افزودنی است، تصریح کرد: مافیای چای خارجی به دنبال تضعیف برندهای ایرانی چای است.

این کشاورز خواستار تذکر مجمع نمایندگان گیلان به استاندار شد و تصریح کرد: سکوت نمایندگان گیلانی غیرقابل پذیرش است.

وی با بیان اینکه استاندار گیلان در حالی می‌گوید که باید تخصصی صحبت کنیم، افزود: استاندار با طرح سئوالش نشان داد اطلاعات کافی در مورد چای ندارد.

*اظهارات خواندنی رئیس سازمان چای کشور

محمدولی روزبهان  رئیس سازمان چای در گفت‌وگویی که جام جم منتشر کرده اظهارات جالبی درباره وضعیت چای خارجی و ایرانی مطرح کرد و نشانه های زیادی برای چگونگی انتخاب چای طبیعی و سالم اعم از عطر، رنگ، شکل ظاهری و… برشمرد که مردم باید به آن توجه کنند. وی معتقد است که در انتخاب مواد غذایی مانند چای باید ابتدا به فکر سلامت آن بود، چراکه بسیاری از مواد غذایی از جمله چای که در کشور وجود دارد سالم و طبیعی نیست و با توجه به این که اکثر مردم در مورد چای اطلاعات کافی ندارند و نمی توانند چای مرغوب را از نامرغوب تشخیص دهند، تنها به دو عامل عطر و رنگ توجه می کنند که این دو عامل به راحتی می تواند به این محصول اضافه شود و قابل تقلب است.

 

رییس سازمان چای می گوید انتظار عطر و رنگ زیاد از چای که به اشتباه در اذهان مردم جا افتاده است، کاملا غیرطبیعی و غیرمنطقی است. مردم ایران انتظار واقعی از چای ایرانی داشته باشند. چای خوب و کیفی رنگ و طعم طبیعی دارد و از عطر و اسانس در آن استفاده نمی شود. به گفته روزبهان نمی‌توان از یک قاشق چای خشک طبیعی و سالم انتظار رنگ دادن به شش لیوان چای را داشت، چرا که یک قاشق چای خشک باید یک لیوان چای دهد. به اعتقاد وی شاید نتوان از طریق رنگ، چای کیفی و مرغوب را از چای نامرغوب خارجی تشخیص داد اما تقریبا همه چای‌هایی که از اسانس و عطر در آن استفاده شده کیفیت چندانی ندارد، چرا که برای تولید چای کیفی نیازی به عطر و اسانس نیست.

 

*چای مرغوب سیاه و ته نشین نمی شود

رییس سازمان چای تاکید دارد که مردم از خرید و مصرف چای کیسه ای که عمدتا رنگ خالص است و در لحظه رنگ می دهد خودداری کنند. به گفته روزبهان یکی دیگر از نشانه های چای خوب این است که چای طبیعی، سالم و بهداشتی سیاه و کدر نمی شود؛ یعنی اگر یک لیوان چای ایرانی مرغوب را حدود چند ساعت در لیوان بگذارید اگر طبیعی باشد تنها رنگ آن کمی مات می شود اما اگر طبیعی نباشد سیاه و ته نشین می شود. وی رنگ طبیعی چای را آلبالویی مایل به قهوه ای عنوان می کند و می گوید رنگ چای را به راحتی می توان به رنگی نزدیک به چای طبیعی تبدیل کرد اما عطر، مشخصه بهتری برای شناخت بهتر چای مرغوب است، چرا که در چای خشک طبیعی عطر، ادکلن، شکلات و غیره وجود ندارد و هیچ گاه چای مرغوب را با چیز دیگری مانند هل، لیمو و غیره برای عطردار کردن مخلوط نمی کنند؛ بنابراین چای ایرانی هم این گونه است، چرا که طبیعت آن دارای جاذبه خاصی است و مانند بسیاری از چای های خارجی که با برند های مختلف در بازار داخلی عرضه می شود از عطر، اسانس و رنگ برای تولید آن استفاده نشده است.

 

وی نشانه های ظاهری برای انتخاب چای خشک ایرانی و با کیفیت از بازار را سخت و تخصصی می داند و به مردم توصیه می کند ترجیحا چای بسته بندی با برند ایرانی معتبر خریداری کنند. البته چای مرغوب ایرانی را نمی توان کیلویی ۵۰۰۰ تومان یا کمتر پیدا کرد. به گفته روزبهان اگر قصد خرید چای فله ای دارید باید به این نکته توجه کنید که چای خوب چندان ریز نیست و خشکی و زبری آن در دست کاملا قابل لمس است. دانه های خشک چای به خوبی در هم پیچیده و بافت های ریز و نوک تیز طلایی که همان برگ های سبز چای باز نشده هستند به وفور در آن دیده می شود و بهترین تست چای از طریق حس بویایی و چشایی است.

 

*چای ایرانی تنها چای ارگانیک در جهان

به گفته رییس سازمان چای، چای ایرانی تنها چای است که در جهان بدون هیچ گونه سمی تولید می شود که البته این ویژگی به دلیل شرایط اقلیمی حاکم بر مناطق شمالی چای خیز کشور است، چرا که در دیگر کشور ها مانند کنیا، سریلانکا و غیره به دلیل آب و هوای گرم و مرطوب بستر برای رشد آفات کاملا فراهم بوده در حالی که در مناطق شمالی کشور شرایط اقلیمی سرد و مرطوب است و در زمستان سردی که دمای هوا بعضا تا منفی ۱۰ درجه هم کاهش پیدا می کند و چای نیز در ارتفاعات کشت می شود عمده آفات از بین می رود و برای معدود آفات باقی مانده نیز از شکارگران طبیعی استفاده می شود. به عنوان مثال نوعی آفت چای کفش دوزک است که تغذیه آن از همان آفت است و همین عامل سبب شده شرکت های تولید کننده ایرانی چای بتوانند برند “ارگانیک” را از کشور های اروپایی دریافت و محصول خود را به این کشور ها صادر کنند. روزبهان معتقد است چای ایرانی به حدی کیفیت دارد که از ابتدای تولید تا برداشت، فرآوری و بسته بندی، شست وشو داده نمی شود و این نشان می دهد چای ایرانی دارای هیچ گونه باقی مانده های مضر و غیرطبیعی نیست.

انتهای پیام/ اکونیوز

Print Friendly, PDF & Email


  • آخرین اخبار
  • گوناگون
ويژه نامه
تعداد شماره ها: 0
چاپ بنر مفتاح مهد کودک بیان تبلیغات تبلیغات تبلیغات