کد خبر : 64461
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۳

بازی زیرکانه برای فرار از پاسخگویی؛

پناه دولتی‌ها به کلاب هاوس برای فرار از گفتگوهای چالشی و مخاطب میلیونی/ پیشنهاد ویژه به صداوسیما +جزئیات

پناه دولتی‌ها به کلاب هاوس برای فرار از گفتگوهای چالشی و مخاطب میلیونی/ پیشنهاد ویژه به صداوسیما +جزئیات

سؤال اینجاست که چرا برخی از دولتمردان، به جای حضور در برنامه های زنده و البته چالشی صدا و سیما که تمام کشور آن را مشاهده می کنند به دنبال سوراخ موش و محیط هایی که فرار از پاسخگویی در آن راحت تر است می گردند؟

به گزارش گیلانستان، رفتارهای گذشته برخی از مسئولین و دولتمردان با منتقدان خود نشان داده که آنها خیلی جرأت حضور در بین منتقدان  را ندارند، مخصوصاً که این گفتگوها در صدا و سیما باشد و مخاطب آن هم بسیار گسترده و عامه مردم باشد.

اخیراً شاهد حضور برخی از دولتی ها در یک شبکه اجتماعی غیرفراگیر و محدود از نظر تعداد مخاطب  به نام کلاب هاوس هستیم. فارغ از اینکه بزرگنمایی و تبلیغ این شبکه خارجی آن هم در آستانه انتخابات به چه دلیل بوده، اما در هر صورت حضور  یک باره دولتی ها در این شبکه اجتماعی با توجه به ویژگی های آن، محل تأمل و دقت نظر است.

سؤال اینجاست که چرا برخی از دولتمردان، به جای حضور در برنامه های زنده و البته چالشی صدا و سیما که تمام کشور آن را مشاهده می کنند به دنبال سوراخ موش و محیط هایی که فرار از پاسخگویی در آن راحت تر است می گردند؟

نکته دیگر این است که وقتی دولتمردان به جای حضور مستمر در صداوسیما، در فضای مجازی خود را مشغول می کنند، برخی می توانند ادعا کنند که صداوسیما به دولتی ها تریبون نمی دهد. در واقع از این طریق به نوعی مظلوم نمایی نیز صورت می گیرد.

اما اخیراً برخی از مجریان صدا و سیما نیز در یک اقدام مناسب، بیان کردند که صدا و سیما از مسئولین دعوت می کند اما آنها قبول نمی کنند و یا اینکه از بروز چالش و سؤالات خاص گریزانند!


اما چند نکته دیگر در این باره بخوانید:

۱٫ قطعاً فضای مجازی هر قدر هم که برای بیان نظرات امکانات نامحدودی داشته باشد، اما در هر صورت،محیط مساعدی برای گم کردن مسائل و فرار از پاسخگویی است.

۲٫ آیا وجهی دارد که مثلاً وزیر امور خارجه ایران، برای پاسخگویی، به رسانه عمومی مردم که ده ها میلیون بیننده دارد، نیاید و در عوض وقت بگذارد و در یک پلتفرم تازه تأسیس خارجی و آن هم در یک جمع بسیار محدود و گزینشی، به زعم خود گفتگو کند؟!

۳٫ آیا بعد از آنکه دولت در سال های گذشته، در یک فضای شبه انحصاری و با استفاده از امکانات کشور، به رشد و رفع نواقص تلگرام کمک کرد، آیا امروز نوبت آن رسیده است که دولتمردان باز هم از مقام و جایگاه خود برای تبلیغ یک شبکه اجتماعی خارجی استفاده کنند؟

۴٫ جالب است که دولتی ها، به جای اینکه با حضور فعال خود در پلتفرم های داخلی باعث تبلیغ و رشد آنها شوند و تنها مسیر اطلاع رسانی آنها در داخل کشور فقط از طریق پلتفرم های داخلی باشد، از توییتر و اینستاگرام و کلاب هاوس برای ارتباط با مردم خود بهره می گیرند!

خنده دار ترین مورد را شاید بتوان در مورد آذری جهرمی، وزیر ارتباطلات دولت ذکر کرد که به عنوان متولی اجرای پروژه های حیاتی حوزه ارتباطات و اطلاعات کشور، خود از طریق توییتر فیلتر شده و اینستاگرام و… با مردم ارتباط برقرار می کند! بدتر از آن، این است که خود او با تأثیرپذیری از این فضا، تبدیل به یک شومن و سلبریتی شده است!

۵٫ هرچند صداوسیما بعد از این همه هجمه های داخلی و خارجی هنوز هم به کار خود ادامه می دهد و ادامه خواهد داد، اما به طور کلی رفتار بعضی دولتی ها در فضای مجازی به گونه ای موازی سازی برای صداوسیما و ضربه به حاکمیت کشور است که باید از این منظر هم به موضوع بنگریم. دوگانه سازی و دو قطبی سازی کاذب در کشور رهاورد اقدامات نسنجیده دولتی هاست.

در پایان، یک پیشنهاد ویژه به صدا و سیما این است که با توجه به فعالیت نزدیک به هشت ساله دولت به اصطلاح تدبیر و امید قطعاً هزار و یک موضوع و مسأله نیازمند بررسی و موشکافی است. در همه برنامه های گفتگو محور صداوسیما به طور علنی و رسمی از دولتمردان دعوت کرده تا بیایند و از عملکرد خود دفاع کنند. قطعاً برخی از دولتمردان از گفتگوهای چالشی و سؤالات خاص دوری می کنند. هر مورد که دعوت آنها را رد کردند، علت آن را با مخاطبان در میان بگذارند. اگر چندین بار هم رد کردند، آن را بازگو کنند. اگر سؤالات را گزینش کردند، به مخاطبان اطلاع دهند. همه این اتفاقات برای مردم  پیام دارد.

همچنین در این راستا می توان برنامه ویژه ای فقط مختص به دولت و عملکرد آن در این سال ها در نظر گرفت. حتی در آن برنامه، کارشناسان جناح های مختلف و مردم عادی نیز می توانند حضور داشته باشند. ضمن اینکه از طریق فضای مجازی نیز برخی مخاطبان تلویزیونی می توانند سؤال های خود را به مجری برنامه برسانند. مدت زمان آن هم محدود نباشد!

اگر صداوسیما به طرف این نوع گفتگوها نرود، قطعاً زمین بازی را در اختیار دولتی ها قرار می دهد تا وقت خود را در فضای مجازی و یا رسانه های خاص تلف کنند و به مردم آدرس غلط دهند.

در هر صورت، امروز بعد از نزدیک به هشت سال، روز پاسخگویی به مردم است نه فرار از پاسخگویی و شیره مالیدن بر سر مردم!

انتهای پیام/جهان نیوز

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

رفتن به نوار ابزار