کد خبر : 30011
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۴

۱ ۱ هزار تن فندق امسال از باغات گیلان برداشت شد

۱ ۱ هزار تن فندق امسال از باغات گیلان برداشت شد

معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان گفت:‌‌ امسال ۱۱ هزار تن فندق به ارزش اقتصادی ۱۱۰ میلیارد تومان از باغات گیلان برداشت شد.

به گزارش گیلانستان، لیلا بذرکار در گفت‌وگویی اظهار داشت:‌ در سال زراعی فعلی باغداران گیلانی موفق شدند 11 هزار تن فندق را از باغات خود برداشت کنند که ارزش اقتصادی این مقدار فندق برداشت شده توسط کشاورزان چیزی بیش از 110 میلیارد تومان تخمین زده می‌شود.

معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان در مورد سطح زیرکشت باغات فندق این استان نیز عنوان کرد:‌ در حال حاضر 18 هزار و 681 هکتار باغ فندق در سراسر استان گیلان وجود دارد که از این میزان در حدود 16 هزار هکتار بارور بوده و به مرحله میوه دهی رسیده است.

بذرکار ارزش هر کیلو فند‌ق تازه برداشت شده را 40 هزار تومان اعلام کرد و ابراز داشت: بروز پدیده سرمازدگی که اوایل بهار امسال در سطح وسیعی از استان گیلان به وقوع پیوست علاوه بر مرکبات،‌ چای و گردو در میزان برداشت محصول فندق نیز اثرات منفی بر جای گذاشته است.

وی از کاهش برداشت و میزان بهره‌وری نهایی محصول فندق برداشت شده باغات گیلان خبر داد و تصریح کرد: ‌سرمازدگی علاوه بر وارد آوردن خسارت به محصولات باغی گیلان به کشاورزان و باغداران استان ضرور و زیان‌های اقتصادی فراوانی را تحمیل کرده است.

معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان تعداد بهره‌برداران فعال در عرصه تولید محصول فندق استان را برشمرد و اظهار داشت:‌ در حال حاضر حدود 57 هزار باغدار در مناطق شرقی،‌ غربی و جنوب استان گیلان فعال هستند که عمدتاً به تولید محصول فندق می‌پردازند.

بذرکار شهرستان‌های تولید کننده فندق در استان گیلان را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد:‌ در شرق گیلان شهرستان‌های رودسر،‌ سیاهکل‌ و املش در جنوب شهرستان رودبار و در مناطق واقع در غرب استان نیز باغداران شهرستان تالش در تولید محصول فندق نقش دارند.

وی‌ به وجود واحدهای فرآوری فندق در استان گیلان نیز اشاره کرد و ابراز داشت:‌ هم‌اکنون دو واحد فراوری محصول فندق واقع در شهرستان‌های رودسر‌ و یک واحد دیگر نیز در حوزه املش وجود دارند که فرآوری فندق برداشت شده استان را به صورت تکمیلی انجام می‌دهند.

معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان به سایر واحدهای فعال در عرصه فرآوری فندق اشاره کرد و بیان داشت:‌ به غیر از سه واحد فعال فرآوری در حوزه رودسر و املش یک مرکز صنعتی دیگر نیز در منطقه سیاهکل تأسیس شده که عملیات پوست کنی فندق را بر عهده دارد.

در حال حاضر فندق‌ تولیدی گیلان تنها به صورت آجیل استفاده می‌شود درحالی‌ که در کشورهای پیشرفته صنعتی از فندق بیش از 100 محصول آرایشی، بهداشتی و غذایی تولید می‌کنند.

همچنین مصرف فندق برای تقویت حافظه و درمان بیماری‌های گوارشی بسیار موثراست./ تسنیم

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

رفتن به نوار ابزار