کد خبر : 129762
تاریخ انتشار : یکشنبه 4 آبان 1404- 45: 16

رئیس مرکز آمار ایران:

سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۴۰۵ به‌ صورت ثبتی‌ مبنا اجرا می‌شود

سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۴۰۵ به‌ صورت ثبتی‌ مبنا اجرا می‌شود

رئیس مرکز آمار ایران با اشاره به مشارکت ۱۵ هزار نیروی اجرایی در سرشماری کشاورزی در سراسر کشور گفت: سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۴۰۵ به‌ صورت ثبتی‌ مبنا اجرا می‌شود.

به گزارش گیلانستان، غلامرضا گودرزی پیش از ظهر یکشنبه در همایش گرامیداشت «روز ملی آمار و برنامه‌ریزی» با تأکید بر نقش حیاتی آمار در حکمرانی داده محور گفت: اگر تدبیر درست باشد، آمارگیری در حوزه‌های مختلف با موفقیت اجرا می‌شود.

 

وی افزود: تجربه سرشماری کشاورزی نشان داد که همکاری بین دستگاهی، مشارکت دانشگاه‌ها، رسانه ملی، نیروهای نظامی و حضور جوانان و بانوان نقش تعیین‌کننده‌ای در تحقق آمار باکیفیت دارد.

 

وی با اشاره به مشارکت ۱۵ هزار نیروی اجرایی در سرشماری کشاورزی در سراسر کشور افزود: هدف ما تولید آماری دقیق، علمی و قابل دفاع بود که خوشبختانه با تلاش جمعی این مهم محقق شد.

 

رئیس آمار ایران تصریح کرد: امسال نیز عملیات سرشماری کشاورزی سریع‌تر از همیشه انجام شد و استان‌ها با ابتکارات محلی خود نقش مؤثری ایفا کردند.»

 

رئیس مرکز آمار ایران با اشاره به برنامه‌ریزی برای اجرای سرشماری نفوس و مسکن در سال ۱۴۰۵ گفت: این سرشماری به‌صورت «ثبتی مبنا» انجام خواهد شد و اطلاعات از منابع رسمی مانند ثبت احوال، بانک‌ها، وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی استخراج می‌شود.

 

گودرزی افزود: این روش ضمن کاهش هزینه‌ها، دقت و سرعت تصمیم‌گیری را افزایش می‌دهد.

 

وی بر اهمیت امنیت و محرمانگی اطلاعات تأکید کرد و افزود: اطلاعات فردی به‌صورت محرمانه نگهداری می‌شود و تنها داده‌های عمومی برای تحلیل‌های آماری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

رئیس مرکز آمار ایران با بیان اینکه مردم باید به مرکز آمار اعتماد داشته باشند گفت: ما آمار را برای خوشایند کسی تولید نمی‌کنیم بلکه واقعیت‌ها را با دقت علمی ارائه می‌دهیم.

 

گودرزی با اشاره به نقش استان‌ها در اجرای سرشماری آینده گفت: ستادهای استانی با محوریت استانداران تشکیل خواهند شد و انتظار داریم در صحت اطلاعات شهرستانی، فرهنگ‌سازی و گفت‌وگو با مردم نقش‌آفرینی کنند.

 

وی افزود: بخشی از عملیات نیز به‌صورت میدانی انجام خواهد شد و راهبری آن بر عهده استان‌ها خواهد بود.

 

رئیس مرکز آمار ایران در پایان با دعوت از دانشگاه‌ها، پژوهشگران و دستگاه‌های اجرایی برای ارائه ایده‌ها و همکاری با مرکز آمار ایران گفت: مرجع رسمی تولید آمار کشور، مرکز آمار ایران است و سازمان‌های برنامه‌ریزی استان‌ها باید در تولید داده‌های قابل اتکا برای تصمیم‌گیران کشور نقش‌آفرینی کنند تحول نظام آماری، مقدمه‌ای برای تصمیم‌گیری‌های دقیق و توسعه‌محور در کشور خواهد بود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

رفتن به نوار ابزار