کد خبر : 111108
تاریخ انتشار : یکشنبه 14 مرداد 1403- 31: 12

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان:

سوزاندن کاه و کلش شالیزاران جرم است

سوزاندن کاه و کلش شالیزاران جرم است

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان با توجه به قرارگرفتن در فصل برداشت برنج هشدار داد: آتش زدن بقایای گیاهی اراضی کشاورزی تهدید علیه بهداشت عمومی وجرم است.

به گزارش گیلانستان، حمزه عشوری روز یکشنبه از کشاورزان استان خواست تا از آتش زدن کاه و کلش و ضایعات کشاورزی اجتناب کنند.

وی اظهار کرد: آتش زدن کاه و کلش به استناد ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و ماده ۲۰ قانون هوای پاک به دلیل تهدید علیه بهداشت عمومی و آلودگی هوا جرم محسوب می شود.

وی با بیان اینکه سوزاندن بقایای گیاهی یک رویه اشتباه بین کشاورزان بوده و اثرات منفی بسیاری روی خاک و محیط زیست دارد تصریح کرد: سوزاندن بقایای گیاهی عاملی برای نابودی مواد آلی خاک، آسیب رساندن به طبیعت و محیط زیست و نابودی میلیون ها موجود زنده در خاک است.

عشوری افزود: نکته بسیار مهمی که در این زمینه باید به آن اشاره کرد این است که سوزاندن بقایای گیاهی منجر به آزاد شدن باقی مانده سموم شیمیایی باقی مانده در بقایای گیاهی و آلودگی هوا می شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان همچنین افزود: با سوزاندن بقایای گیاهی در مزارع کشاورزی، خاکستر و دود ناشی از آن باعث آلودگی هوا در فضای مسکونی روستایی و یا شهری همجوار شده و مشکلات سلامتی و بهداشتی شامل بروز انواع حساسیت ها، مشکلات تنفسی و در نتیجه نارضایتی عمومی را به دنبال خواهد داشت.

عشوری با بیان اینکه کشاورزان روش‌های غیرمخرب را درباره مدیریت اصولی پسماندهای کشاورزی بکار گیرند، اظهار کرد: ضروری است همه کشاورزان و باغداران در اجرای قانون و جلوگیری از آلودگی هوا اقدامات و همکاری‌های لازم را داشته باشند.

عشوری با تاکید بر حساسیت این موضوع از برگزاری گشتهای مشترک نظارتی مأموران اجرایی این اداره با نهادهای ذیربط خبر داد و گفت: اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان گیلان از مردم می‌خواهد درصورت مشاهده سوزاندن کاه و کلش، مراتب را به ادارات حفاظت محیط زیست، جهادکشاورزی، پلیس ۱۱۰، بخشداریها و دهیاریهای محل خود اطلاع دهند.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است، سالانه ۲۳۸ هزار هکتار از شالیزارهای استان به زیرکشت برنج می‌رود، برنج مهم‌ترین محصول استراتژیک گیلان است.

این خطه رتبه نخست کشور از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را داراست.

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌های کیفی و گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود. بیشترین رقم‌های کشت شده در این استان، ارقام کیفی هاشمی و علی کاظمی است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

رفتن به نوار ابزار