دارابی:
مدیریت پسماند در جذب گردشگر موثر است
قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با انتقاد از انباشت زباله در برخی مناطق گردشگرپذیر گیلان گفت: مدیریت پسماند یکی از اقدامات زیرساختی جهت جذب گردشگر و سرمایه گذار است.
به گزارش گیلانستان، علی دارابی شامگاه پنجشنبه در نشست مشترک مدیرکل، معاونین رؤسای پایگاهها و مسئولان اداره کل میراث فرهنگی استان گیلان پیرامون بررسی مسائل و مشکلات اداره کل میراث فرهنگی استان گیلان اظهار کرد: گیلان استانی است که همه فصول آن برای کار گردشگری قابل برنامه ریزی است لذا هم قطب میراث فرهنگی هم گردشگری و هم صنایع دستی است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه گیلان دارای یکی از گنجینههای مهم تاریخی کشور است، افزود: تقویم زمانبندی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی گیلان جهت برگزاری رویدادهای مهم تاریخی، فرهنگی و میراثی مورد تاکید است.
دارابی یکی دیگر از وظایف میراث فرهنگی را زنده نگه داشتن گنجینههای زنده بشری میراث فرهنگی ناملموس عنوان کرد و ادامه داد: آیتالله بهجت فومنی (ره) به عنوان فخر شیعه یکی از گنجینههای زنده بشری هستند که باید به آن پرداخته شود.
قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه استان گیلان داراییهای فراوانی دارد، افزود: میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی مدیریت، هدایت، تنظیم و جریان سازی رویدادهای و کنگرههای مختلف فرهنگی، تاریخی مثل کنگره آل بویه، میرزا کوچک خان، بزرگداشت علامه بهجت فومنی و…. را بر عهده دارد که با همکاری دستگاههای اجرایی و دستگاههای نظارتی اجرا میشود.
دارابی با اشاره به اهمیت توسعه گردشگری در کنار اقدامات میراثی و صنایع دستی و با بیان اینکه استان گیلان هتلهای مناسبی برای اسکان مهمانان و مسافران ندارد، گفت: تمام استان باید برای جذب سرمایه گذار در حوزه گردشگری بسیج شود.
وی تسریع در اجرای زیرساختها ی گردشگری را لازمه توسعه گردشگری در استان گیلان دانست و ادامه داد: متأسفانه در اکثر مناطق گردشگر پذیر استان گیلان شاهد وجود زباله هستیم.
دارابی مدیریت و ساماندهی پسماند و زباله را یکی اقدامات زیرساختی جذب گردشگر و سرمایه گذار دانست و تصریح کرد: حل معضل زباله نیازمند نهضت بزرگی است که باید همه دستگاهها از جمله شورای فرهنگ عمومی مورد توجه قرار دهند.
سند ملی میراث فرهنگی تدوین میشود
وی با بیان اینکه برای حل یک معضل باید آن مسئله در جامعه به عنوان یک دغدغه عمومی تبدیل شود، گفت: برای عمومیت دادن به مسئلهای باید به آن پیوست فرهنگی داده شود و از ظرفیت رسانهای استفاده گردد تا در فرهنگ عمومی جامعه بازخورد داشته باشد.
دارابی در خصوص پیگیری موزه بلدیه و موزه میراث فرهنگی قول مساعد داد و ضمن اعلام حمایت و پیگیری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی در خصوص مجوزها و سامانهها و اعتبارات و درگاههای مجوز و بازارچهها از کمک قاطعانه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی کشور نسبت به مرمت بافتهای تاریخی گیلان خبر داد و گفت: برای مرمت بافتهای تاریخی گیلان بودجه بیشتری اختصاص داده میشود.
وی با تاکید بر اینکه پرونده ثبت جهانی ماسوله در دستور کار سازمان قرار دارد، افزایش ثبت پروندههای استان گیلان را از اولویتهای سازمان میراث فرهنگی عنوان کرد و ادامه داد: توجه به موضوعاتی همچون موزه روستایی، ثبت روستای پلکانی انبوه و قلعه تاریخی رودخان مورد تاکید قرار دارد.
دارابی با بیان اینکه باید از منزلت میراث فرهنگی دفاع و صیانت کنیم، گفت: برای حل مسائل رفاهیات از جمله حقوق کارکنان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی حقوق اینها یک گامهایی مثبتی برداشته شده است.
وی با بیان اینکه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی در هر حوزهای مأموریت بزرگی دارد، تصریح کرد: در برنامه هفتم و اسناد بالادستی اتفاقات خوبی برای موزه میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی رقم خورده است و برای نخستین بار آئین نامه نظام فنی اجرایی میراث فرهنگی و توسعه گردشگری و حمایت از صنایع دستی دولت تصویب شد.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب ابلاغ فرمودند یک فصل اختصاصی در برنامه توسعه هفتم برای میراث فرهنگی گردشگری و صنایع اختصاص داده شود، گفت: سند ملی میراث فرهنگی نیز در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دارد.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰