کد خبر : 141660
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۵- ۳۰: ۱۲

۸۰ درصد تسویه‌های تجاری ایران و روسیه با ارزهای ملی انجام می‌شود 

۸۰ درصد تسویه‌های تجاری ایران و روسیه با ارزهای ملی انجام می‌شود 

مسئول راهبری توسعه صادرات ایران در آستراخان و مدیر کل صمت گیلان اظهار کرد: بیش از ۸۰ درصد تسویه‌های تجاری ایران و روسیه با ارزهای ملی (روبل و ریال) انجام می‌شود که ظرفیت مهمی برای توسعه مبادلات دوجانبه است.

به گزارش گیلانستان، تیمور پورحیدری روز چهارشنبه در نخستین اجلاس توسعه تجارت ایران و روسیه با محوریت استان‌های گیلان و آستراخان در منطقه آزاد انزلی با نگاهی به آمار، تجارت ایران و روسیه را نشان دهنده اهمیت این موضوع عنوان کرد و افزود: حجم تجارت ۲ کشور در سال ۱۴۰۳ به حدود ۲ میلیارد و ۴۷۰ میلیون دلار رسید و روسیه اکنون نهمین مقصد صادراتی و هفتمین مبدأ وارداتی جمهوری اسلامی ایران است.

 

وی تاکید کرد: استان آستراخان به‌عنوان یکی از حوزه‌های مهم توسعه صادرات غیرنفتی کشور مورد توجه قرار گرفته و در این تقسیم کار، استان گیلان به‌عنوان استان معین و پیشران روابط اقتصادی، بازرگانی و لجستیکی جمهوری اسلامی ایران با منطقه ولگا و استان آستراخان تعیین شده است.

 

وی ادامه داد: اجلاس امروز با یک هدف روشن ایجاد یک پیوند مؤثر و عملیاتی میان تجار، بازرگانان، تولیدکنندگان، صاحبان صنایع، مراکز علمی و دانشگاهی و فعالان اصلی تجارت خارجی برگزار شده است.

 

پورحیدری افزود: در این نشست، موانع واقعی تجارت از مسائل گمرکی و تعرفه‌ای گرفته تا مشکلات بانکی، لجستیکی، حمل‌ونقل، مدیریت زنجیره تأمین و بازاریابی را بررسی خواهیم کرد.

 

وی تصریح کرد: هدف ما این است که از ظرفیت کریدور شمال–جنوب، به‌ویژه بنادر انزلی و کاسپین، برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی و تولیدات صنعتی گیلان و همچنین تأمین مواد اولیه مورد نیاز کشور استفاده کنیم.

 

به گفته پورحیدری، امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند فعال‌سازی دیپلماسی اقتصادی استانی و تبدیل ظرفیت‌های موجود به روابط تجاری واقعی و پایدار هستیم.

 

مدیرکل صمت گیلان تاکید کرد: در ادامه این مسیر نیز، اعزام هیأت تجاری استان گیلان به آستراخان را در دستور کار داریم تا ارتباطات ایجادشده در این اجلاس، به قرارداد، مبادله کالا و همکاری اقتصادی منجر شود.

 

وی اضافه کرد: سال گذشته، سالی سخت برای تولید و تجارت کشور بود و بخشی از مشکلات همچنان پابرجاست. اما اعتقاد داریم حتی یک گام کوچک در مسیر تسهیل تجارت، اگر به‌درستی برداشته شود، می‌تواند در مقیاس بزرگ آثار خود را نشان دهد.

 

مسئول راهبری توسعه صادرات ایران در آستراخان با بیان اینکه امروز باید نگاه خود را به ظرفیت‌های شمال کشور و دریای خزر جدی‌تر کنیم، اظهار کرد: در شرایطی که کشور با محدودیت‌ها و چالش‌های مختلف در حوزه تجارت خارجی مواجه است، شمال کشور و دریای کاسپین می‌تواند یکی از مسیرهای مهم برای توسعه تجارت با کشورهای همسایه و کاهش فشارهای اقتصادی باشد.

 

وی ادامه داد: در این میان، آستراخان جایگاهی ویژه دارد، آستراخان در واقع دروازه تجاری ایران به منطقه ولگا و یکی از مهم‌ترین نقاط اتصال ایران به بازار روسیه است، بخش قابل توجهی از بار دریایی ایران در دریای خزر از مسیر ولگا–خزر و بنادر آستراخان جابه‌جا، ترخیص یا ترانزیت می‌شود و حضور شرکت‌های ایرانی در این استان نیز نشان‌دهنده ظرفیت بالای آن برای توسعه همکاری‌های اقتصادی است.

 

مسئول راهبری توسعه صادرات ایران در آستراخان یاد آور شد: در کنار این ظرفیت‌ها، اقدامات انجام‌شده در استان گیلان نیز مسیر را برای توسعه تجارت هموارتر کرده است.

 

نخستین اجلاس توسعه تجارت ایران و روسیه در گیلان صبح روز چهارشنبه ۱۵ مهرماه در سالن ابتهاج منطقه آزاد انزلی آغاز شد.

 

این اجلاس با محوریت استان‌های گیلان و استراخان با حضور محمد علی دهقان دهنوی رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران، تیمور پورحیدری مسئول راهبری توسعه صادرات ایران در آستراخان و مدیر کل صنعت، معدن و تجارت گیلان، سرگئی ولادیمیرویچ آزارف سرکنسول فدراسیون روسیه در رشت، احمد حیدریان سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه، هادی حق شناس استاندار گیلان و مصطفی طاعتی مقدم مدیرعامل منطقه آزاد انزلی درحال برگزاری است.

 

هدف از برگزاری این اجلاس بررسی فرصت ها، مزیت و مشکلات و چالش های تجارت بین کشورهای ایران و روسیه بویژه گیلان و آستراخان به عنوان دروازه‌های ورودی تجارت ۲ کشور است.

 

این اجلاس ۲ پنل تخصصی بررسی چالشها و موانع توسعه تجارت غیر نفتی ایران و روسیه از درگاه آستراخان و از موانع تا راهکار نقش دستگاههای اجرایی در تسهیل تجارت ایران و روسیه و بررسی چگونگی ورود به بازارهای روسیه و اوراسیا از درگاه استراخان دارد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

رفتن به نوار ابزار