کد خبر : 46850
تاریخ انتشار : دوشنبه 14 بهمن 1398- 12: 12

رضا عاشری در گفتگو با گیلانستان:

کارنامه دولت روحانی بسیار ضعیف است/ در برخی ادارات بویی از اسلام نمی‌آید/ دستگاه قضا به اصلاحات جدی نیاز دارد

کارنامه دولت روحانی بسیار ضعیف است/ در برخی ادارات بویی از اسلام نمی‌آید/ دستگاه قضا به اصلاحات جدی نیاز دارد

شهردار سابق منطقه ۵ رشت گفت: یکسری اصلاحات داخل دستگاه قضا انجام شده و از این بابت سپاسگزاریم اما این امور باید جدی‌تر و انقلابی‌تر پیگیری شود.

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی گیلانستان، رضا عاشری شهردار سابق منطقه ۵ شهر رشت با حضور در دفتر تحریریه پایگاه خبری تحلیلی گیلانستان به سوالات خبرنگاران در مسائل مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و… پاسخ داده که قسمت اول این مصاحبه تفصیلی را در زیر می خوانید:

تا بخواهید در کشور پول هست اما اعتبارات در جای غلط خرج می‌شود

مدیریت اجرایی کشور به هر صورت، تعاملی با دستگاه‌های دیگر دارد و تنها موضوع قوه مجریه نیست بلکه تعامل این قوه با دستگاه قضا و قوه مقننه مهم بوده بنابراین به صورت یکپارچه مدیریت ضعیفی را مشاهده می‌کنیم. می‌طلبد در اولویت‌بندی دقت شود زیرا تا بخواهید در کشور پول هست اما اعتبارات در جای غلط خرج می‌شود.

اگر کشور به لحاظ اقتصادی در وضعیت درستی نیست، همان مطلبی که مقام معظم رهبری فرمودند یعنی اقتصاد مقاومتی را تعریف و عملیاتی کنید، اگر می‌دانید پروژه‌ای مهم‌تر از پروژه‌های دیگر است، مهم‌ترین را انجام دهید و تمام برنامه‌ها را اولویت‌بندی کنید.

مشکلات موجود ضرورت‌سنجی و اولویت‌بندی نمی‌شود

نابسامانی کنونی کشور ناشی از چند موضوع است، نخست آن‌که مشکلات موجود ضرورت‌سنجی و اولویت‌بندی نمی‌شود. اگر منابع محدود است به طور مسلم خرج هم باید به صورت محدود باشد، نمی‌توان یک بودجه محدود را برای همه جا هزینه کرد بلکه باید تمام مشکلات را با اولویت‌بندی و ضرورت‌سنجی ابتدا و انتهای آن را پیدا کرد و راهکار مناسب ارائه داده شود و براین اساس هزینه‌ها را برای موضوع‌های مهم‌تر انجام داد.

اتفاقی که در کشور می‌افتد این است که یک بودجه پراکنده را مشاهده می‌کنیم و به صورت پراکنده تقسیم شده و به همه جا اختصاص داده می‌شود، در صورتی که یک جایی اگر موضوعیت ندارد و در شرایط بحرانی قرار داریم باید از هزینه‌ها کم کرده و جاهایی که مهم‌تر است، هزینه کنیم.

بیت المال به جای آنکه در جای درست هزینه شود، می‌بینیم برای آوردن یک مربی خارجی صرف می شود

به عنوان مثال اگر بتوان با ۱۰ میلیارد تومان یک موضوع آبی در داخل استان گیلان را برطرف کرد یا یک بیمارستان تخصصی در کردستان احداث یا لوله‌کشی گاز انجام داد، این کار بر آوردن مربی خارجی برای یک تیم فوتبال، والیبال یا کشتی ارجحیت ندارد و بیت‌المال باید برای مصارف عمرانی هزینه شود اما به جای آنکه در جای درست هزینه شود برای تیم‌هایی که دولتی هستند و از منابع بیت‌المال استفاده می‌کنند هزینه می‌شود.

امروزه انجام فعالیت‌ها با مدیریت روز دنیا انجام می‌شود اما در کشور یک مدیریت پراکنده را مشاهده می‌کنیم و هرجا مشکلی پیش می‌آید مقداری اینجا و آنجا خرج می‌شود در حالی که این روند ناصحیح‌ترین روش مدیریت است بنابراین وضعیت کنونی کشور ناشی از مدیریتی است که هیچ فکری برای آن نیست و به صورت پراکنده و غیر منسجم انجام می‌شود.

کارنامه دولت آقای روحانی بسیار ضعیف است و در این موضوع تعارف نداریم

کارنامه دولت آقای روحانی بسیار ضعیف است و در این موضوع تعارف نداریم، یکسری افراد با یک فکر خسته و بسته در راس امور هستند، حرف‌ها را نمی‌شنوند، حرف کارشناسی را دوست ندارند بشنوند و با همان فکر قدیمی خودشان که دارند می‌خواهند یک سیستم را پیش ببرند درحالی که فرصت‌ها و تهدیدهای ما از خارج و نقاط ضعف و قوت از داخل تغییر کرده و یک مسئول باید بلد باشد که تهدیدها را تبدیل به فرصت کرده و بتواند نقاط ضعف را به قوت تبدیل کند.

برای همه این موارد باید برنامه‌ریزی وجود داشته باشد در صورتی که این موضوع‌ها برای آقایان مهم نیست و یک نوع مدیریت هموار و یکنواخت که سال‌ها همین مدیریت را پیگیری کردند و بازهم به همان روش دارند دستگاه‌ها را مدیریت می‌کنند، این نوع مدیریت غلط‌ترین نوع مدیریت است بنابراین می‌طلبد دولتمردان نگرشی در مدیریت خود داشته باشند.

یک مشکل اساسی که کشور دارد این است که مالیات پایه نیست

تمام دنیا در حال استفاده از ماتریس swot است، ماتریسی که فرصت‌ها، تهدیدها و نقاط ضعف و قوت را نشان می‌دهد و می‌توان براساس آن ماتریس برنامه‌ریزی و مدیریت کرد اما اگر امروز در دانش مدیریتی کشور بخواهید چنین موضوعی را مطرح کنید شما را به سخره می‌گیرند و می‌خندند. اگر تجربه درستی وجود دارد بهتر آن است که به آن مسیر برویم بنابراین مشکل اساسی که کشور دارد این است که مالیات پایه نیست.

کشورهای انگلستان، فنلاند، سوئیس و سوئد نفتی برای فروش و کالایی برای صادرات ندارند اما می‌بینید که دولت‌های آنها، دولت‌هایی ثروتمند و توانمند هستند زیرا به خاطر اینکه کشورشان مالیات پایه است و از مردم، کارخانه‌ها و ثروتمندان به تناسب ثروتی که دارند مالیات می‌گیرند. آنکه ثروتمندتر است باید مالیات بیشتری بپردازد و ضریب پرداخت مالیاتش بیشتر است و با این مالیات کشور را اداره می‌کنند.

در کشور جمهوری اسلامی زندگی می‌کنیم اما در ادارات بویی از اسلام نمی‌آید

مدتی قبل برای بودجه سال ۱۳۹۹ موضوع دریافت مالیات به صورت پنج پله‌ای در کمیسیون تلفیق مجلس مطرح شد و براساس این موضوع و اخذ مالیات به صورت پنج پله‌ای از افرادی مانند قضات، هیات‌ علمی دانشگاه‌ها و پزشکان که درآمد بیشتری دارند باید ۳۵ درصد مالیات بپردازند و آنها که قشر ضعیف‌تر هستند ۱۰ درصد مالیات دهند، نسبت به همین موضوع در کمیسیون تلفیق مجلس مخالفت کردند و اکنون کسی که ماهانه سه میلیون تومان حقوق می‌گیرد و کسی که ۲۰ میلیون تومان حقوق دارد هر دو باید ۲۰ درصد مالیات پرداخت کنند. نام این عدالت نیست، در کشور جمهوری اسلامی زندگی می‌کنیم اما در اداره‌ها بویی از اسلام نمی‌آید.

برخی قضات ما درست عمل نمی‌کنند

با توجه به مشکلاتی که وجود دارد، جاهایی خلاف قانون رفتار می‌شود و این موضوع‌ها برای مردم به‌ویژه جوانان دغدغه ایجاد کرده، اعتراض و شکایتی داریم آن را می‌بریم در قوه قضائیه، اتفاقی که می‌افتد این است که اندکی از قضاتدر سطح کشور نشسته‌اند و با دولتی‌ها رفاقت دارند و در مرحله نخست آن شکایت را به هر دلیلی رد می‌کنند، اصلا موضوعات را بررسی نمی‌کنند.

الحمدلله با آمدن آیت الله رئیسی خیلی کارهای خوب و انقلابی در دستگاه قضایی انجام شده است اما باز می بینیم برخی قضات ما درست عمل نمی‌کنند و یکسری قوانین در ذهن‌شان است با همان تصمیم می‌گیرند، در حالی که کلی قوانین داریم و آنها باید جامع‌نگر باشند و به صورت عمومی نگاه کنند، ۳ یا ۴ قانون را در کنار همدیگر ببینند. پرونده‌هایی داریم که قضات در دادگاه محکوم می‌شوند زیرا توجهی به پرونده‌ها نمی‌کنند.

لزوم اصلاحات جدی و انقلابی در دستگاه قضا

قضات باید برای مطالعه پرونده‌ها زمان بگذارند، اگر سیستم قضایی بخواهد به این شکل پیش برود که تاکنون اینگونه بوده، کشور آسیب می‌بیند، جمهوری اسلامی آسیب می‌بیند، به هر صورت یکسری اصلاحات داخل دستگاه قضا انجام شده و از این بابت سپاسگزاریم اما این امور باید جدی‌تر و انقلابی‌تر پیگیری شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

رفتن به نوار ابزار