کد خبر : 47955
تاریخ انتشار : چهارشنبه 7 اسفند 1398- 49: 16

مدیرکل بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس گیلان:

نقش فراموش شده گیلانی‌ها در به ثمر نشستن انقلاب اسلامی؛ مرجع جامعی در این زمینه تهیه نشده است

نقش فراموش شده گیلانی‌ها در به ثمر نشستن انقلاب اسلامی؛ مرجع جامعی در این زمینه تهیه نشده است

نقش تأثیرگذار گیلانی‌ها در به ثمر نشستن انقلاب اسلامی و مبارزه با طاغوت به فراموشی سپرده شده و تاکنون اسناد جامعی از آن برای استفاده نسل‌های بعدی جمع‌آوری و تدوین نشده است.

به گزارش گیلانستان همان طور که تاکنون مرجع کاملی از نقش برجسته رزمندگان و فرماندهان شاهد و ایثارگر گیلانی در دوران دفاع مقدس شکل نگرفته،  اثرگذاری تعیین‌کننده مردم ولایتمدار این خطه در مبارزه با طاغوت و حضور پررنگشان در دوران پیروزی انقلاب اسلامی در قالب اسناد طبقه‌بندی شده گردآوری نشده است.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، با بیان اینکه خاطرات رزمندگان و شهدای دوران دفاع مقدس استان باید جمع‌آوری شده و در اختیار نسل‌های جدید قرار گیرد اظهار داشت: مردم گیلان به گواه تاریخ در تمام دوران دفاع مقدس و مبارزه با نظام طاغوتی حضور فعالی داشتند.

سرهنگ پاسدار عباس بایرامی با بیان اینکه جمع‌آوری خاطرات شفاهی رزمندگان و فرماندهان دوران دفاع مقدس ضرورت و اهمیت بسیار بالایی دارد عنوان کرد: ادبیات دفاع مقدسی با کلید واژه‌های ایثار و جهاد هر چه قدر رشد و تعالی پیدا کند شاهد آثار و نتایج مطلوب آن در جامعه به ویژه در بین نسل نوجوان و جوان خواهیم بود.

وی یکی از مهم‌ترین حیطه‌های کاری و رسالت‌های بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس را واکاوی دقیق تاریخ مبارزات مردم با نظام طاغوت و استبداد خواند و تصریح کرد: مأموریت این بنیاد از دوران انقلاب شروع می‌شود زیرا بدون در نظر گرفتن این مقطع حساس و سرنوشت‌ساز موضوع دفاع مقدس به خوبی قابل درک نیست.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان با تأکید بر اینکه وقایع و موضوعات انقلاب بسیار گسترده بوده و باید روی آن تحقیق شود ابراز داشت: تهیه و تدوین دانشنامه انقلاب اسلامی مانند دوران دفاع مقدس باید در دستور کار قرار گیرد تا بتوانیم خاطرات و مبارزات این بخش از تاریخ مردم گیلان را حفظ کنیم.

بایرامی زمینه‌سازی برای نوشتن انواع کتب با موضوع انقلاب اسلامی جهت تبیین نقش مردم گیلان در این دوران را امری ضروری تلقی کرد و اظهار داشت: دفاع در ادبیات ملت قهرمان ایران اسلامی مفهومی بسیار گسترده دارد و می‌توان آن را به بخش‌های بسیار زیادی از قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و درگیری با منافقین تقسیم‌بندی کرد.

وی جنگ هشت ساله کشورمان با رژیم بعث و موضوع دفاع مقدس را تنها یکی از مؤلفه‌های واژه دفاع در ادبیات انقلاب اسلامی عنوان کرد و بیان داشت: تا کنون بیش از ۱۰۰ عنوان کتاب در موضوعات مختلف ادبی، تاریخ شفاهی، خاطرات رزمندگان و فرماندهان در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان گیلان تولید شده است.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان عدم وجود یک متولی خاص در بحث جمع‌آوری آثار انقلاب را مورد توجه قرار داد و با بیان اینکه این مشکل باید برطرف شود افزود: مجموعه‌‌هایی نظیر شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و بنیاد شهید و امور ایثارگران در بحث شهدای انقلاب کارهایی انجام داده‌اند اما کفایت نمی‌کند.

بایرامی مشخص شدن زوایای پیدا و پنهان نقش مردم گیلان در طول دوران پیروزی انقلاب اسلامی را خواستار شد و تصریح کرد: در حال حاضر عناصر اصلی انقلاب یا از دنیا رفته‌اند و یا تعدادی که زنده هستند کسی به سمت آن‌ها نرفته به همین علت تاکنون هیچ مرجع جامع و کاملی در مورد حضور پررنگ گیلانیان تهیه نشده است.

وی تهیه مجموعه آثار مستند، جامع و کامل از دوران پیروزی انقلاب اسلامی در استان گیلان را به صورت یک دانشنامه مورد تأکید قرار داد و خاطرنشان کرد: مجموعه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان در کنار بحث ساخت موزه دفاع مقدس استان، موضوعات این‌چنینی را نیز با دقت و وسواس بسیار زیادی پیگیری می‌کند.

انتهای پیام/تسنیم

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

رفتن به نوار ابزار