کد خبر : 59688
تاریخ انتشار : یکشنبه 9 آذر 1399- 14: 17

امنیت برای همه یا هیچ کس؛

واکنش ایران به ترور شهید دکتر فخری‌زاده چه باید باشد؟/ واکنشی که متضمن امنیت ملی هم باشد؟ +جزئیات

واکنش ایران به ترور شهید دکتر فخری‌زاده چه باید باشد؟/ واکنشی که متضمن امنیت ملی هم باشد؟ +جزئیات

اگر امروز پاسخ درخوری در حد مقابله به مثل یا بالاتر به اقدام رژیم‌صهیونیستی داده نشود فجایع بزرگ‌تری در انتظار کشور خواهد بود.

به گزارش گیلانستان، در‌مورد چرایی وقوع ترور مسلحانه روز جمعه حداقل دو نوع نگاه وجود دارد. اولین نگاه یک نگاه التقاطی است. این نگاه معتقد به وجود تفاوتی فاحش میان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در آمریکاست و یا در مرتبه‌ای بالاتر حتی تلاش می‌کند میان آمریکا و رژیم‌صهیونیستی در افکار عمومی نوعی فاصله‌گذاری ایجاد کند. می‌گویند رژیم‌صهیونیستی بنا دارد از روزهای باقی‌مانده دوران ریاست‌جمهوری ترامپ به نحو احسن استفاده کرده و غایت کمپین فشار حداکثری را با اقداماتی بسیار رادیکال از جمله ترور برخی مقامات و یا دانشمندان ایرانی محقق کند.

کسانی که اینگونه تحلیل می‌کنند یک نتیجه‌گیری کلی و البته بسیار خطرناک برای امنیت ملی کشور هم دارند؛ اینکه ایران نباید به این دست اقدامات رژیم‌صهیونیستی پاسخ داده و به اصطلاح در زمین دشمن بازی کند و حداقل می‌بایست مواجهه با صهیونیست‌ها را تا ۲۰ ژانویه به تاخیر بیندازند. آنها می‌گویند بهترین رویکرد، تداوم صبر استراتژیک در مواجهه با ماجراجویی‌های نتانیاهو است.

آنها البته به این سوال پاسخ نمی‌دهند اگر ساکت ماندیم و دشمن جری‌تر، ضربه بعدی را وارد کرد تکلیف چیست؟ آنها البته پاسخگوی این سوال هم نیستند که اگر امنیت ملی شکننده شده و دشمن وارد فاز عملیات‌های مکرر شد، چرا باید پس از پایان دوران ترامپ، دموکرات‌ها از این فرصت دست بکشند و به مسیر دیگری بروند؟

در مقابل این تحلیل اما یک نگاه واقع‌بینانه و مبتنی‌بر تامین منافع ملی در کوتاه‌مدت و بلندمدت وجود دارد. این نگاه می‌گوید رژیم‌صهیونیستی و آمریکا از هر فرصتی برای ضربه زدن به ایران استفاده خواهند کرد، چه دولت جمهوری‌خواه در کاخ سفید باشد چه دموکرات‌.

اگر امروز پاسخ درخوری در حد مقابله به مثل یا بالاتر به اقدام رژیم‌صهیونیستی داده نشود فجایع بزرگ‌تری در انتظار کشور خواهد بود. آنها بر این باورند که خوش‌بینی زودهنگام و پالس‌های «نیازمندی به مذاکره و بازگشت آمریکا به برجام» در چند هفته اخیر، از جانب طرف غربی و صهیونیستی تحت عنوان موضع انفعال و ضعف برداشت شده و لذا جسارت اقدام بزرگ را به آنها داده است و طبیعتا اگر روش کنونی برخی سیاستمداران متوقف نشود خسارت‌های بیشتری در راه خواهد بود.

حالا‍ سوال مهم این است که واکنش ایران به ترور دکتر محسن فخری‌زاده چه باشد؟ واکنشی که متضمن امنیت ملی هم باشد؟

یک: از آنجایی که بعد از ماجرای نطنز در تیرماه و اکنون ترور دکتر فخری‌زاده، معلوم است که بحث هسته‌ای مورد تمرکز دشمن قرار گرفته، باید هرچه سریع‌تر برگ توانمندی هسته‌ای دوباره روی میز ایران قرار گیرد، اتفاقی که البته زمینه‌های آن توسط طرح مجلس فراهم شده و صرفا نیاز به تصویب نهایی و الزام دولت به اجرای آن در بازه زمانی محدود و کوتاهی دارد. در این خصوص چند مورد الزامی است. اول را‌ه‌اندازی سیستم غنی‌سازی ۲۰ درصد در فوردو، دوم استفاده از سانتریفیوژهای نسل جدید، سوم ذخیره‌سازی مواد غنی‌شده کمتر از ۵ درصد به همان میزانی که در طرح آمده یعنی ۵۰۰ کیلوگرم در ماه و نهایتا و از همه مهم‌تر تعلیق آنی اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی.

در این مسیر با توجه به ترور انجام شده خروج از NPT به هیچ عنوان مساله دور از ذهنی نباید باشد و لازم است این گزینه نیز روی میز قرار گیرد.

دو: واقعیت این است که اگر قرار است منطقه برای ایران و ایرانی که از هزاران سال پیش ساکن آن بوده و با خوب و بدش ساخته و ساختارهای اجتماعی و سیاسی و امنیتی آن را به‌وجود آورده و اداره کرده است، اکنون ناامن شود، باید برای هر فرد دیگری به‌ویژه کسانی که اساسا به این منطقه تعلق ندارند هم ناامن باشد. در این خصوص البته یک تئوری محوری و مرکزی هم هست که صرفا به ایران مربوط نبوده و نیست. امنیت یا برای همه هست یا برای هیچ کس نیست و حالا بعد از شهادت سرلشکر سلیمانی و دکتر فخری‌زاده می‌بایست این راهبرد در دستور‌کار کل جریان مقاومت قرار داشته باشد. به عبارت دیگر ابتکار عمل در منطقه باید در دستورکار ایران و متحدانش به‌عنوان حافظان امنیت در طول صدها سال گذشته قرار داشته باشد و هرگز اجازه اخلال به دشمن خارجی داده نشود.

تغییر هندسه حرکت پارلمان در کارزار هسته‌ای/ مجلس پاسخ ترور را می‌دهد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیش از آغاز جلسه علنی امروز یکشنبه ۹ آذر ماه، در نشستی غیر علنی به بررسی ابعاد حادثه ترور شهید فخری زاده پرداختند و برای واکنش مناسب نیز تصمیماتی گرفتند.

بعد از پایان نشست غیر علنی، محمدباقر قالیباف با تشریح جزئیاتی از این جلسه غیر علنی تصریح کرد: دشمن جنایتکار پشیمان نمی‌شود مگر با واکنشی قوی که هم در مقابل خطاهای احتمالی آینده دشمن بازدارندگی ایجاد کند و هم بابت این جنایات از آنها انتقام بگیرد.

وی اظهار داشت: در همین راستا علاوه بر انتقام بازدارنده از عاملان و آمران شهادت شهید فخری‌زاده وظیفه همه قوا و سازمان‌ها و نهادهای مربوطه است که تهدید این ضایعه اسفناک را به فرصتی برای قوی شدن در عرصه‌های مختلف اقتصادی، امنیتی، دفاعی و هسته‌ای تبدیل کنند و همچنین از فرستادن هرگونه سیگنال ضعف یا اعتماد به سیستم سیاسی آمریکا پرهیز کنند.

* طرح  عبور از تحریم‌ها نهایی می‌شود
رئیس مجلس با اشاره به واکنشی که مجلس به این ترور خواهد داشت، گفت: مجلس در حدود وظایف و اختیار خود، فوریت طرحی را در ۱۳ آبان تصویب کرد و در همین جلسه غیرعلنی امروز صبح به مجلس همان طرح مورد بحث قرار گرفت و ان‌شاءالله در همین هفته این طرح نهایی خواهد شد.

وی افزود: این طرح باعث تقویت صنعت و دستاوردهای عملی دانشمندان هسته‌ای می‌شود و زمینه عبور از تحریم‌ها را برای ایران ایجاد می‌کند. این قانون در کنار واکنش‌های دیگر دستگاه‌های مرتبط علاوه بر احیای صنعت هسته‌ای ایران، باعث بازدارندگی در مقابل دشمن و امنیت خاطر مردم می‌شود. همچنین به دشمن نشان می‌دهد که محاسباتش کاملاً غلط بوده است و تا به تعهداتی که یکطرفه در رفع تحریم‌ها زیرپا گذاشته عمل نکند، ایران نیز به تعهداتش عمل نخواهد کرد.

وی اضافه کرد: همچنین برای دشمن روشن خواهد شد جنایاتی که در این ماه‌ها دیده‌ایم، نه تنها اجماع داخلی برای انتقام از آنها را ایجاد می‌کنند، بلکه در برنامه هسته‌ای جهش خواهد آفرید.

* جزئیات طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها
اشاره رئیس مجلس به طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها» بود که فوریت آن با ۱۹۶ رای پیش از این به تصویب رسیده بود.

بر اساس این طرح سازمان انرژی اتمی موظف است ظرف مدت دو ماه پس از تصویب این قانون، سالانه به میزان حداقل ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۲۰ درصد در تاسیسات شهید علی محمدی فردو تولید و در داخل کشور ذخیره کند. در جهت تحقق ظرفیت یکصد و نود هزار سو غنی سازی، سازمان انرژی اتمی، مکلف است پس از تصویب این قانون، ظرفیت غنی سازی و تولید اورانیوم غنی سازی شده با سطح غنای متناسب هر یک از مصارف صلح آمیز کشور، به میزان ماهانه حداقل ۵۰۰ کیلوگرم افزایش دهد.
در همین حال سازمان انرژی اتمی موظف است ظرف مدت ۳ ماه عملیات نصب، تزریق گاز، غنی سازی و ذخیره سازی مواد را تا درجه غنای مناسب، با حداقل ۱۰۰۰ عدد ماشین IR-۲ m در بخش زیرزمینی تاسیسات شهید احمدی روشن نطنز آغاز کند.

در صورت تصویب نهایی همچنین سازمان انرژی اتمی مکلف است در همین بازه زمانی، هرگونه عملیات غنی سازی و تحقیق و توسعه با ماشین‌های IR-۶ را به تاسیسات شهید علی محمدی فردو منتقل کرده و عملیات غنی سازی را با حداقل ۱۶۴ ماشین از این نوع آغاز نموده و آن را تا انتهای سال ۱۳۹۹ به ۱۰۰۰ ماشین توسعه دهد.

سازمان انرژی اتمی ایران وظیفه دارد، راکتور ۴۰ مگاواتی آب سنگین اراک را که به موجب برجام در حال بازطراحی و بهینه سازی می‌باشد، ظرف مدت ۴ ماه از تاریخ تصویب این قانون با برنامه زمانبندی معین از طریق احیای قلب راکتور به شرایط قبل از برجام برگرداند.

دولت موظف است بر اساس بند‌های ۳۶ و ۳۷ برجام، ظرف مدت ۲ ماه از تصویب این قانون، دسترسی‌های نظارتی فراتر از پروتکل الحاقی بر اساس برجام را متوقف کند.

پس از ۳ ماه از تصویب این قانون، اگر روابط بانکی ایران در اروپا و میزان خرید نفت توسط آن‌ها از ایران به شرایط عادی و رضایت بخش بازنگشته باشد، دولت مکلف است اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف نماید.

چنانچه پس از ۳ ماه از تصویب این قانون طرف‌های مقابل برجام به اجرای تعهدات خود در برجام بازگشته باشند، دولت مکلف است پیشنهاد اقدام متقابل ایران در بازگشت به تعهدات برجامی را به مجلس ارائه کند.

* تصویب دو فوریت اقدام راهبردی لغو تحریم‌ها
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۹ آذر)   همچنین دو فوریت طرح اقدام راهبری برای لغو تحریم‌ها را تصویب کردند. از ۲۴۶ نماینده حاضر در صحن علنی، ۲۳۲ رای مثبت پاسخ وکلای ملت به اقدام استکبار جهانی در ترور و به شهادت رساندن شهید محسن فخری زاده بود.

نمایندگان مجلس بعد از رای قاطع به این دو فوریت شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل و الله اکبر سردادند.

* تغییر هندسه حرکت مجلس در موضوع هسته‌ای 
علاوه بر این فریدون عباسی رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی هم امروز در صفحه شخصی خود در توئیتر اعلام کرد: خون شهید والامقام ‎ فخری زاده هندسه حرکت ‎مجلس انقلابی در کارزار هسته‌ای را دچار تغییر می‌کند.

وی همچنین نوشت: اینک اراده مجلس معطوف به ۴ موضوع محوری خواهد بود که شخصا پیگیر آنها خواهم بود.

۱) آغاز غنی سازی ۲۰ درصد
۲)اخراج کلیه بازرسان آژانس
۳)قطع همکاری با آژانس
۴)خروج از برجام

* مجلس جلسه فوق العاده برگزار می‌کند
سخنگوی هیات رئیسه مجلس هم در همین راستا از تشکیل جلسه فوق العاده مجلس برای تصمیم گیری در خصوص اقدام متقابل در راستای ترور شهید فخری زاده خبر داد.

محمدحسین فرهنگی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در حاشیه نشست علنی  پارلمان با اشاره به جزئیات جلسه  غیر علنی امروز مجلس گفت: مقرر شد طرحی که در کمیسیون امنیت ملی مجلس در حال بررسی است هرچه سریع تر نهایی شده و گزارش آن به صحن علنی مجلس ارائه شود. البته با درخواستی که مطابق ماده ۱۰۰ آئین نامه داخلی مجلس جلسه فوق العاده تشکیل شود و نهایتا تا روز چهارشنبه هفته جاری نهایی شود.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اقدام مذکور گامی است که مجلس شورای اسلامی برمی دارد از این رو  دستگاه های امنیتی و دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی تدابیر و تمهیدات لازم را براساس وظایف خود در راستای برخورد با این جنایت بزرگ در نظر خواهند گرفت؛ این جنایت بزرگ در آستانه جنایت دی ماه و شهادت سردار سلیمانی انجام شده که باید پاسخ متناسب به آن داده شود.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: اقدامات باید طوری طراحی شود که نقشه دشمنان خنثی شود و در راستای تامین منافع ملی گام موثر برداریم.

انتهای پیام/جهان نیوز

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

رفتن به نوار ابزار