کد خبر : 95455
تاریخ انتشار : دوشنبه 9 مرداد 1402- 31: 19

افزون بر ۱۰۰ هزار تن برنج مازاد در گیلان موجود است

افزون بر ۱۰۰ هزار تن برنج مازاد در گیلان موجود است

استاندار گیلان با اشاره به آغاز خرید برنج مازاد از کشاورزان استان از سوی فروشگاه های زنجیره‌ای گفت: در زمان حاضر، حدود ۱۰۸ هزار تن برنج مازاد شامل ۳۰ هزار تن در اختیار کشاورزان و بقیه در شالیکوبی‌ها موجود است.

به گزارش گیلانستان، اسدالله عباسی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در سفر اخیر وزیر جهاد کشاورزی به گیلان، تصمیمات خوبی در ارتباط با خرید برنج مازاد کشاورزان استان گرفته شد که طی هفته جاری اجرایی شده است.

 

وی با اشاره به خرید توافقی برنج مازاد کشاورزان گیلان از سوی فروشگاه های زنجیره‌ای خاطر نشان کرد: برنج پرمحصول نیز به صورت تضمینی خریداری می شود؛ نوع تولید برنج در گیلان متفاوت است و در این استان تنها حدود پنج هزار تن برنج پرمحصول از نوع شیرودی تولید می‌شود.

 

نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه ۳۵ درصد برنج مورد نیاز کشور شامل ۷۱۰ تا ۷۵۰ هزار تن در استان تولید می شود، اضافه کرد: حدود یک میلیون تن برنج در مازندران و بقیه در سایر مناطق کشور تولید می شود.

 

وی با اشاره به جلسه روز گذشته “بررسی مسائل شالیکاران استان‌های شمالی کشور” به دستور رئیس جمهور و به ریاست معاون اول و تصمیمات خوب این نشست اظهار کرد: در این جلسه اعلام کردیم که واردات برنج داخلی و خارجی به گیلان از مرز رودبار، اردبیل و رودسر ممنوع است ضمن اینکه واردات برنج نیز تا چهار ماه متوقف خواهد بود.

 

عباسی با بیان اینکه در روزهای آینده شرایط خوبی فراهم خواهد شد، اضافه کرد: برنج های موجود در دست کشاورزان و در شالیکوبی ها تا اواخر مرداد خریداری خواهد شد و برنج جدید وارد بازار می شود.

 

نماینده عالی دولت در استان گیلان خاطر نشان کرد: تمام حلقه های زنجیره‌ اعم از تولیدکننده و مصرف کننده برنج را مورد توجه قرار می دهیم.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را دارد.

 

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌ های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود؛ بیشترین رقم‌های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.

انتهای پیام/

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۱
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ناشناس سه شنبه , ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۷:۲۶

برنج ایرانی بسیار گرانتراز برنج خارجی هستش ما دوست داریم محصول کشور رامصرف کنیم ولی به دلیل گرانی قادر به استفاده نیستیم

رفتن به نوار ابزار