کد خبر : 35881
تاریخ انتشار : یکشنبه 1 اردیبهشت 1398- 06: 11

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت:

۱۳۰۰۰ گیلانی قالیبافی می‌کنند

۱۳۰۰۰ گیلانی قالیبافی می‌کنند

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان گفت: ۱۳ هزار و ۳۹۶ نفر در گیلان در قالب ۲۱ کارگاه به شکل متمرکز و ۳۷ کارگاه به شکل غیرمتمرکز به حرفه قالیبافی مشغول هستند.

به گزارش گیلانستان فرهاد دلق‌پوش امروز در  دومین نشست کارگروه فرش دستباف استان گیلان در رشت  اظهار داشت: حدود ۹ هزار و ۲ نفر از بافندگان و شاغلان حرفه قالبیابفی هم به تأمین اجتماعی معرفی شدند که ۶ هزار نفر بیمه شدند اما پذیرش مابقی آنان در سامانه تأمین اجتماعی متوقف شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان، حمایت همه‌جانبه از شاغلان به خصوص در بحث بیمه‌ و اعطای تسهیلات به آنان را مورد تأکید قرار داد و ابراز داشت: امروز ۱۳ هزار و ۳۹۶ نفر در استان گیلان، قالیباف هستند که در قالب ۲۱ کارگاه به شکل متمرکز و ۳۷ کارگاه هم به شکل غیرمتمرکز در حال فعالیت هستند.

دلق‌پوش با بیان اینکه تا امروز میزان تولید فرش و تابلو فرش دستباف گیلان حدود ۵۱ هزار متر مربع بوده است خاطرنشان کرد: در این راستا شهرستان‌های سیاهکل، صومعه‌سرا و بخش سنگر در استان گیلان به نوعی قطب تولید فرش و تابلو فرش هستند.

وی طرح‌های جدید و اقدامات نوآورانه در حرفه قالیبافی را  مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: در این مسیر همواره تلاش شده تا با استفاده از اقدامات و طرح‌های جدیدتر همانند گل سوسن، چلچراغ، رشتی‌دوزی و طرح گل انار، زمینه دستیابی به بازار فرش بهتر و بیشتر فراهم شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان با اشاره به سابقه این استان در بخش نوغانداری و تولید نخ ابریشم گفت: گیلان در بخش نوغانداری و تولید نخ ابریشم با سابقه بوده و در بخش فرش هم با اتخاذ راهکارهای حمایتی مناسب در کارگروه فرش این استان، موجب رسیدن فرش‌های گیلان به برند و جایگاه مطلوب می‌شود.

دلق‌پوش خاطرنشان کرد: در حاشیه سفر اخیر رئیس جمهور به گیلان، تفاهم‌نامه‌ای جهت توسعه و ترویج فرش دستباف گیلان به امضا رسید که برای اجرایی و عملیاتی کردن موضوع تفاهم‌نامه نیاز به تشکیل کمیته‌ای ذیل کارگروه فرش گیلان است که به صورت ویژه و تخصصی این موضوع بررسی شود.

وی با اشاره به موضوع پرداخت تسهیلات کم‌بهره و بازارسازی در راستای راهکارهای حمایتی از بخش فرش گیلان گفت: در این راستا اختصاص حداقل یکصد دار قالی ارگونومیک به کارگاه‌های قالبیافی، برگزاری نمایشگاه تخصصی فرش و تأمین اعتبار جهت برگزاری جشنواره گره زرین در استان موجب ارتقاء جایگاه فرش گیلان می‌شود.

به گزارش تسنیم، استاندار گیلان، رئیس مرکز ملی فرش ایران و معادن اشتغال و خودکفایی کمیته امداد نیز در این نشست کارگروه فرش دستباف گیلان حضور داشتند و قبل از جلسه، رئیس مرکز ملی فرش طی دیدار با استاندار گیلان به تبادل نظر در مورد اهداف و محورهای کارگروه پرداخت.

انتهای پیام/تسنیم

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

رفتن به نوار ابزار